Влияние на парите над семейните отношения

„Да обичаш да броиш“, но как, кога и до колко да го правим. В свят, в който живота е немислим без малките хартийки, едва ли остава някой неподвластен на магията им. Предимно в най-близките взаимоотношения между хората.

 

Имането е способно да скара за цял живот братя и сестри, да разтрогне бракове и да обиди силно възрастните. Ето, какво е мнението на специалистите и какви препоръки дават те, щом отново стане дума за пари:

 

Рентабилната домакиня – парите са възможност, а това прави неограничено полето от изяви за всеки един. Навярно, от тук произхожда твърдението, че колкото повече пари има един човек, толкова повече е ценен. Предвид и, че домакинската работа не се цени високо, дори да е смятана от всички за всепоглъщаща и тежка, то мъжката работа извън дома се смята за по-престижна и доходна. Нещата стават още по-сложни за една двойка, когато мъжът загуби тази своя мъжественост. Оказва се, че размерът на заплатата е тази негова мъжественост, а когато липсва се появяват конфликти. Според специалистите много мъже не разбират факта, че гледането на деца и домакинската работа често са много по-отегчителни, натоварващи и изпиващи цялата жизнена енергия, от която и да било друга дейност. Много мъже не си дават сметка, че започването на работа на жената, означава „сбогом“ на топлите вечери, вкусната храна, веселата част в дома с децата и съпругата, добре изгладените ризи. Струва си над този въпрос да се погледне и като работа за жената „домакиня“. Дори предвид само факта, че на работещия татко не се налага да плаща за детегледачка и чистачка.

 

Брак по сметка – бракът не е счетоводство, а когато двама души се събират те не мислят за сметки и пари, а за чувства. Въпреки това, не след дълго се появяват и другите въпроси от продължаването на рода, до икономическите условия. Не липсват и случаите, в които между съпрузите се подписва предбрачен договор, съюз. Някои дори смятат, че съпрузите, които посещават нотариус преди сключване на брак, постъпват разумно и рационално, а това не изключва и опция любов. Предвид и факта, че и най-влюбените и най-добрите бракове стигат до развод, поради проблеми с финансовата страна на нещата, то в заключение остава разумния предбрачен съюз за най-правилно решение.